Den største gevinst er lige ved hånden

//Den største gevinst er lige ved hånden

Den største gevinst er lige ved hånden

Hvad gør du som leder af en virksomhed, når den mangler vækst og indtjening? Der er flere muligheder, som du kan overveje: Er der mon brug for en ny salgsledelse? Flere sælgere i marken? En anden markedsføring? Lavere priser? Lidt af det hele? Den type overvejelser bliver du som virksomhedsleder naturligvis aldrig færdig med. Din virksomhed skal altid udvikle sig og forandring er hele tiden nødvendig.

Ofte vil løsningen dog være lige ved hånden. Se på jeres bedste kunder: Køber de alt, hvad I udbyder? Eller handler de også andre steder? Måske har kunden fået for lidt rådgivning og har mangel på viden om din virksomhed og det, I kan hjælpe kunden med?

I detailhandlen er gennemsnitskøb per kunde et nøgletal og et vigtigt succeskriterie. En stor kæde i dagligvarehandlen fortalte os engang, at hvis hver kunde bare købte for 50 øre mere per ekspedition, ville kæden tjene 5 mio. kr. mere om ugen. Det er de små tals store lov.

Hvordan er det i din virksomhed? Et regnestykke af samme type ville kunne laves de fleste steder, hvor få kroner gør en stor forskel i sidste ende. Men ikke nok med det: Du får mere loyale og glade kunder.

Denne forandring til totalkundefokus fordrer, at alle, der har kundekontakt, er deres kunde- og salgsansvar bevidste, hver gang de har en kundedialog. Det kræver træning, da vi ikke kan bede medarbejderne om noget, de ikke har lært og ikke har værktøjerne til. Forandring kræver naturligvis også en stærk intern markedsføring, hvor ledelsen sælger budskabet klart til alle medarbejdere. De skal vide, hvad de skal og hvordan de gør det.

Prøv at regne på, hvad det vil betyde for jer, hvis jeres kunder køber for eksempelvis 3 % mere hver gang. Det er de små tals store lov.

Husk: Det drejer sig ikke kun om at sælge – det handler om at fastholde og udvikle de gode kunder, I har.

Få totalkundefokus i din virksomhed
Tal med Ladegaard Partner om, hvordan du kan udvikle alle de medarbejdere, der har kundekontakt til at kunne stille relevante spørgsmål og give kunderne den rette rådgivning. Kontakt os for at aftale et møde, hvor vi kan drøfte, hvordan du også får totalkundefokus i din virksomhed:

Telefon: 21 38 90 70.
Email: info@ladegaard-partner.dk

By | 2020-01-30T13:45:02+02:00 oktober 17th, 2018|nyheder|0 Comments