DU HOLDER LIDT AF DEN ANDENS LIV I DINE HÆNDER

/, Salg, Service/DU HOLDER LIDT AF DEN ANDENS LIV I DINE HÆNDER

DU HOLDER LIDT AF DEN ANDENS LIV I DINE HÆNDER

Når du har med kunder at gøre, lever du af mødet med andre mennesker. I bogen “Nøglen til god service” lægger vi ud med at definere, hvad service og hvad god egentligt er. Her får du et lille udddrag af kapitel 1, der handler om den indflydelse du altid vil have på andre i dit møde med dem.

Mennesker er ikke alene, men er altid en del af et fællesskab med andre. Det gælder privat, på arbejdspladsen og ved tilfældige møder med andre mennesker på gaden, i bussen, og når du er ude at handle. Som servicegiver lever du af at mødes med andre mennesker – og lever i mødet med andre mennesker.

Dette møde, som sagtens kan være kortvarigt, har stor betydning for kundens oplevelse af menneskene, virksomheden eller stedet. Det kan endda have stor betydning for resten af kundens dag eller måske endda resten af kundens liv. Den danske teolog og filosof, K.E. Løgstrup, sagde, at vi i alle kommunikative forhold har den andens liv i vore hænder:

Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker, en lede man uddyber eller hæver. Men det kan også være forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andens liv lykkes eller ej. K.E. Løgstrup

Et hverdagseksempel på det kender vi alle: – Jeg var nede hos bageren her til morgen. Ekspedienten var enormt sur, og mit ellers strålende morgenhumør blev helt ødelagt resten af dagen!

Du har altid den andens liv i dine hænder. Måske ikke i bogstavelig forstand, men du har altid indflydelse på det menneske, du står overfor. I det mindste har du altid den andens gode humør, opfattelse af dig og din virksomhed samt gode eller dårlige oplevelser i dine hænder. Uanset om det kun er en ekspedition, der varer få minutter. Prøv at tænke over det, næste gang du møder et andet menneske.

By | 2020-02-04T11:54:15+01:00 marts 26th, 2019|Ledelse, Salg, Service|0 Comments

About the Author: