Tanker fra toppen af Kilimanjaro – opnå nye højder i dit lederskab

/, nyheder/Tanker fra toppen af Kilimanjaro – opnå nye højder i dit lederskab

Tanker fra toppen af Kilimanjaro – opnå nye højder i dit lederskab

Af: Partner Christian Braae Brynje, christian@ladegaard-partner.dk, tlf. +45 22 17 22 06

Jeg er netop hjemvendt fra Tanzania, hvor jeg har besteget Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro (5895 m). Her har jeg gjort mig nogle tanker om lederrollen.

Som leder er det vigtigt, at man kontinuerligt udfordrer og rykker sine grænser samt udvikler sine kompetencer og færdigheder. Både på det faglige plan gennem uddannelse, men også på det personlige plan gennem refleksion, undren og eventuelt ved at flytte egne fysiske grænser.

Bestigningen af Kilimanjaro har jeg brugt til at reflektere over, hvor vigtigt det er, at den enkelte leder er i stand til at være autentisk i sit lederskab samt besidder evnen til at anvende sin følelsesmæssige intelligens i kombination med situationsbestemt ledelse.

Følelsesmæssig intelligens er evnen til at forstå egne og andres følelser. Et andet ord for dette er empati: Evnen til at lytte og rumme andres budskaber. Empati gør det muligt at pejle sig ind på følelserne mellem mennesker og hvad, der skaber resultater.

Det er min erfaring, at den ”gode leder” formår at veksle mellem forskellige ledelsesstile ift. den pågældende situation og opgave. Den enkelte leders intuition og forståelse herfor samt evnen til at identificere egne følelser gør det muligt at veksle mellem forskellige ledelsesstile.

Det er min klare overbevisning, at lederens evne – eller netop manglende evne – til at anvende sin følelsesmæssige intelligens i sit lederskab kan påvirke medarbejderens trivsel og udvikling i enten en negativ eller positiv retning, da følelser har indflydelse på vores adfærd og påvirker de mennesker, vi omgiver os med.

I løbet af foråret vil jeg lancere et nyt intensivt kursus, der omhandler ”Følelsesmæssig intelligens og situationsbestemt ledelse”.

Lige nu udbyder jeg et kompetencegivende akademimodul – Ledelse i Praksis – hvor deltagerne optjener 10 ECTS point per modul. Det betyder, at deltagerne får en akkrediteret uddannelse, som kan sammensættes og målrettes mod en komplet akademiuddannelse i ledelse.

Uddannelsen tager udgangspunkt i netop de faglige ledelsesmæssige problemstillinger, du måtte opleve; hvorfor du vil opleve uddannelsen som meget praksisnær og du kan fra dag et anvende de ledelsesmæssige værktøjer i din dagligdag.

Uddannelsen er opbygget som blended learning, hvor en kombination af tilstedeværelse og fjernundervisning danner rammen for læring og dermed din mulighed for at varetage en stilling ved siden af dit studie.

Så skal dit lederskab nå nye højder, så kontakt mig for en uddybende samtale om mulighederne.

Sammen med Ladegaard Partner udbyder jeg aktuelt følgende lederuddannelser og kurser:

 

 

 

By | 2020-04-24T19:07:44+01:00 februar 14th, 2020|Ledelse, nyheder|Kommentarer lukket til Tanker fra toppen af Kilimanjaro – opnå nye højder i dit lederskab

About the Author: